Başarı Öykülerimiz - Turcom

BTA

Tadında Anadolu’nun Erişim Logları 5651 Yasası Gereğince Kayıt Altında

Proje sürecimizde değerli katkıları bulunan, teknoloji çözüm ortağımız olan TURCom Teknoloji Ailesine teşekkür ederiz. Çalışmalarımızın önümüzdeki yıllarda da aynı başarı ile devam etmesi dileğiyle...

BTA FOOD & SERVICES GROUP – BT ALTYAPI VE İLETİŞİM MÜDÜRÜ – AYKUT KILIÇ
TAV Havalimanları Holding’in iştiraki BTA, Türkiye’nin en büyük yiyecek ve içecek firmalarından biri olarak, 1999 yılından beri misafirlerine dünya standartlarında hizmet verirken, farklı iş kollarında sahip olduğu profesyonel birikimini iş ortakları ile paylaşıyor. Yiyecek içecek hizmetleri dalında havalimanlarında başlayan yolculuğunu denizyollarına ve son olarak yaşam merkezlerine taşıyarak, dünya mutfaklarının farklı lezzetlerini, geleneksel Türk konukseverliğiyle birleştirerek, konforu ve güvenliği temel alan çağdaş hizmet anlayışı çerçevesinde, misafirlerine uluslararası gıda standartlarına uygun kaliteli ve sağlıklı yemekler sunuyor. Teknolojik gelişmeleri takip ederek bünyesinde uygulayan BTA, TURCom Teknoloji ile başarılı bir proje gerçekleştirdi.

Genel Bakış:
BTA markalarından Tadında Anadolu’nun misafir internet ağı, geçtiğimiz yıl faaliyete açılan Capitol AVM şubesiyle birlikte Cisco Meraki mimarisine geçirilerek, Erişim Logları 5651 Yasası Gereğince Kayıt Altında Alınabilir hale getirildi.

Çözüm:
TURCom Teknoloji Proje ve Satış Yöneticisi Özge Özata projeyi şöyle özetliyor: “ Müşterimize farklı farklı erişim ihtiyaçlarını tek bir platformda güvenli ve kolay kullanımı öngören bir altyapı kurduk. Bunları sağlarken yasal gerekliliklere uygun internet erişimi vermek de son derece önemliydi. Güvenli bir platform ile beraber sistemin sürekliliği ve yönetiminin sorunsuz olması gerekiyordu. Bu nedenler biz de Cisco’nun Meraki mimarisini kendilerine önerdik. Aynı zamanda TURCom’un kendi çözümü olan TRCroot WifiZone ile log kayıtlarını 5651 yasına uygun şekilde kayıt alınmasını sağladık. “

Avantaj:
• TRCroot – WifiZone ile 5651 yasası gereğince merkezi loglanma sağlandı.
• Uç cihazların kurulduğu konumdan bağımsız olarak, tüm ağın bütünleşik görüntüsünün alınabilmesi sağlandı.
• Hızlı kurulum ve basit yönetim sağlandı
• Müşterilere sunduğu kablosuz ağ hizmetinde limit ayarları yaparak, bu ağın tüm müşteriler tarafından adil bir şekilde kullanabilmesi sağlandı.
• Müşterilerin bulundukları lokasyondan bağımsız olarak tüm restoranlarında müşterileri tanıma özelliği ile otomatik olarak kablosuz ağa bağlanmaları sağlandı.

Çözüm Bileşenleri:
• Cisco Meraki wireless ürün ailesi
• TRCroot – WifiZone