PUMA'nın Yeni Ofisi TURCom İle Daha Sanal

“Daha önce herhangi bir proje yapmamış olsak da her zaman yanımızda olan TURCom Teknoloji’yle birlikte bu projeyi yapmak bizim için hem keyifli hem de avantajlı oldu.”

PUMA Bilgi İşlem Yöneticisi Ercan MERT

Günlük yaşam ve Spor ürünleri alanlarının lider markalarından olan PUMA, yeni ofisinde sanallaştırma teknolojisi geçiş aşamasını TURCom Teknoloji ile tamamladı.

Spor ayakkabısı denilince akla gelen ilk isimlerden olan PUMA, Beylikdüzü’ndeki ofisinden, yeni taşındığı Levent’teki ofisinde çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Yönetimin değişmesiyle lokasyon değiştirme kararı aldıklarını belirten PUMA Bilgi İşlem Yöneticisi Ercan MERT, “2008 yılında Genel Müdür’ümüzün değişimiyle beraber yeni lokasyon arayışları da başladı. Düşünülen bu taşınma sürecinde de tüm IT altyapımızı yenilemek istedik ve TURCom da başta olmak üzere çeşitli firmalarla görüşmeler yaptık, teklifler topladık. Fakat ülkemizde yaşanan üzücü ekonomik kriz ve bazı diğer etkenler nedeni ile 2010 yılına kadar bekleme sürecine girdik. 2010 yılında yurtdışından gelen onay ile tekrar çalışmalarımıza hız verdik” diyen MERT, projeyi şöyle anlattı;

“TURCom Teknoloji’yle yeni aldığımız tüm server sistemleri ve network cihazlarının kurulumlarını yaparak, mevcut uygulama ve sistemlerimizi sanal ortamlara aktardık.
Ayrıca çalışanlarımız tarafından en çok tercih edilen bağlantı tipi kablosuz bağlantı içinde yine TURCom’dan merkezi yönetilebilecek 5 adet Access Point aldık ve ofisimizin wireless altyapısını oluşturduk.”

“TURCom’un her zaman yanımızda olması bizim için ayrı bir olumlu etkendir” şeklinde konuşan MERT, “Diyaloglarımız bu kadar iyiyken de, bu projeyi TURCom’la yapmak bizim için ayrı bir keyif oldu. TURCom’la daha önce de Merkez ofisimizin ve 18 Mağazamızın güvenliği kontrol altına almıştık. Tüm projelerimizde yakaladığımız bu başarının sürmesini diliyoruz.”