Grand Hyatt Istanbul Oteli TURCom’la Yenilendi

Ülkemizde istihdam sağlayıp, ekonomiye fayda sağlayan sektörlerin başında gelen turizm sektörü, 2010 yılını beklenenin üzerinde bir büyümeyle kapatırken, sektörde yer alan firma ve oteller de yazın da yaklaşmasıyla yatırımlarını hızlandırdı.

Teknolojik yenilenmeyi TURCom Teknoloji ile yapan Grand Hyatt Istanbul oteli yeni bilişim altyapısıyla 2011 yılının 2. yarısına hazır.

Doğuş Grubu’na ait Göktrans Turizm ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki yer alan ve önceden yenilenen oda ve restoranlarımızdan sonra otelimizin IT altyapısını da yenilemek için yola koyulduk diyen Doğuş Turizm Bilgi İşlem Grup Müdürü Özkan ÇETİN, “TURCom Teknoloji’nin çözüm ve hizmetleriyle daha önceden tanışmış ve memnun kalmıştık. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, bizim için son derece önemli bu projeyi TURCom Teknoloji ile gerçekleştirmeye karar verdik” dedi.

Grand Hyatt Istanbul otelin misafirlerinin arzularına göre ister kişisel gelişimlerini destekleyebileceklerini, isterlerse de zihinlerini temizleyip, fiziksel olarak da sağlıklarına kavuşabilecekleri hizmetleri de sunduklarının altını çizen Grand Hyatt Istanbul oteli Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Ertuğ ALAN, “Misafirlerimize sunduğumuz tüm hizmetler teknolojinin de yardımıyla daha da gelişip, kaliteli oluyor. Bilgi işlem departmanı olarak biz de teknolojiyi takip etmek zorundayız. Bu nedenle hizmetlerimizi paralel olarak etkileyen bilişim altyapımızı yenilemek istedik” diye konuştu.

TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Cihat TANIR ise projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi;

“Grand Hyatt Istanbul’un tüm data kablolama alt yapısı başta olmak üzere, switchlerin Layer3 seviyesine çıkarılmasını TURCom olarak başarıyla gerçekleştirdik. Bu çalışmalara ek olarak bu proje dışında da mevcut 10 Mbit MetroEthernet (ME) hızını, 15 Mbit’e çıkardık. Otel böylece yenilenmiş bir IT altyapısına kavuşarak, haberleşme hızını da artırmış oldu.”