Teknoloji Ortaklığına TURCom İle Devam!


“Devamlı çalıştığımız TURCom Teknoloji ile bu defa da yeni fabrikamızın altyapısı için çalıştık. Sonunda da istenilen sonuca ulaştık.”

Eker Süt Otomasyon Mühendisi Yavuz Selim AYDIN

TURCom Teknoloji ile gerçekleştirdiği bir çok proje sonunda arzu ettiği şekilde sonuç alan Eker Süt, teknolojide TURCom çözümleriyle ilerlemeye devam ediyor.

Standart ve hijyenik koşullarda ürettiği süt ürünlerini, tüketicilerin beğenisine sunan ve kalitesini ispatlayan Eker Süt, yine TURCom’u seçti. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği projelerden sonra son olarak yapısal kablolama ve network projesini TURCom ile hayata geçiren Eker Süt’ün faaliyete geçen yeni fabrikasının altyapısına da TURCom imzasını atmış oldu.

Bursa’da küçük bir imalathane ile üretime başlayan, zamanla ürettiği kaliteli, sağlıklı ürünlerle en iyiler arasında giren Eker Süt’ün Otomasyon Mühendisi Yavuz Selim AYDIN
, “Eker Süt olarak çizdiğimiz başarılı ivme sonucunda Mustafa Kemal Paşa ilçesinde Fransız ortağımız Andros ile inşaasına başladığımız yeni fabrikamızın yapısal data, telefon kablolaması ve aktif, pasif network cihazlarının kurulumu için TURCom’la çalıştık. Proje sonunda tüm telefon ve data altyapımız güncel ürünlerle kurulmuş oldu” dedi.

Proje Detayları

TURCom Teknoloji Network Mühendisi Murat ÇETİN ise projenin detaylarını şu şekilde sıraladı;

“Fabrika inşaatı sırasında kablo ekibimiz projedeki belirlenen noktalara cat6 kablo ve telefon kabloları çekerek fabrika sahasındaki kabinetler de sonlandırdı. Saha kabinetlerinden sistem odasına fiber bağlantı yapılarak, uçtan uça performans ve networkte kesintisizlik elde edildi. Sistem odası ve endüstriyel alan arasına, mevcut lokal networkten fiziksel ve aktif cihazlarla bağımsız bir network oluşturularak, vlan yapılandırması kuruldu. Fabrikaya 8 mbit MetroEthernet İnternet alınıp Juniper SSG20 firewall üzerinde sonlandırıldı. Bursa merkez ile fabrika arasında VPN kurulup, merkez ve Türkiye sahasına yayılmış 15 şube ile kesintisiz bağlantı sağlandı. Fabrika sahasına 14 adet HP AP konuşlandırılıp Hp AP controller ile yönetimi sağlandı.

Sistem odasında yapılan  yükseltilmiş zemin, klima, gazlı yangın söndürme sistemi, yanmaz boya, yangın mukavemet kapısı, parmak izli girişi kontrol sistemleri ile Eker bilişim sistemlerinin sürekliliği ve güvenliği sağlanmış oldu.

Lokal Telefon altyapısında Alcatel santral tercih edilerek, esneklik ve iletişimde süreklilik sağlandı.”