Dortek Kapı’nın IT Altyapısı Kapı Gibi Sağlam!

IT altyapısını TURCom Teknoloji ile yenileyen Dortek Kapı, değişen ve gelişen mimari beklentilere paralel olarak kendini sürekli yeniliyor.

IT altyapısına yönelik çalışmalar için TURCom Teknoloji ile ilerledik diyen Dortek Kapı Bilgi İşlem Sorumlusu Hakkı TABANOĞLU, “Dortek, kapıda teknoloji ve trende yön veren kuruluşlardan. Bu nedenle varolan ürünlerimize yenilerini eklemek, benzersiz modeller ortaya çıkarmak için teknolojiyi takip etmemiz ve altyapımızın sorunsuz çalışması çok önemli. TURCom, sağladığı ürün ve çözümlerle tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yapılan ürün ve çözümlere değinen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Hakan ŞENSES, “Öncelikle Radyolink üzerinden MetroEthernet internet alındı. Backbone altyapısı, tüm ofisin kablolama ve sistem odası dizaynı ve uygulaması yapıldı. Uzak uç olarak Kastamonu ve depo bağlantıları internet üzerinden VPN ile sağlandı. Firewall kurularak, güvenlik kısmı da tamamlanmış oldu.

Yeni yapıda Kastamonu lokasyonu ile bağlantı için çekilen fiber bağlantı üzerinden MetroEthernet internet ile sağlandı. Mail alışverişi için TURCom’un Linux sistemindeki tecrübesi kullanılarak, mail server yeni server üzerine kurularak devreye alındı.

Ayrıca 5651 numaralı yasa gereği zorunluluk olan logların kayıt altına alınması TRCroot ile sağlanırken, web filtreleme ile de internet sistemine karşı koruma oluşturuldu.”

Kısaca Dortek Kapı;

Yeni nesil kapı üretimiyle dikkatleri üzerine çeken Dortek Kapı, sektördeki yeniliklerin ismi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak monoblok-dolu kapı üreten firma, dolu yapısıyla noktasal darbelere dayanıklı bu ürünü ile tercih edilen ilk markalar arasında yer alıyor.