Delta Petrol, MetroEthernete Geçti, Daha da Hızlandı

“TURCom Teknoloji’nin çözümleriyle hızlı ve kesintisiz bir şekilde istasyon WAN yapısını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. “
Delta Akaryakıt Bilgi İşlem Müdürü Ömer ZEYBEK

EPDK’nın 2007 yılında yürürlüğe soktuğu yasa gereği dağıtım şirketleri, istasyonlarında stok hareketleri ve akaryakıt alım satım işlemlerinin elektronik ortamda, günlük olarak izlenebilmesine yönelik bir istasyon otomasyon sistemi kurmaya başladılar. Bu otomasyon sistemine geçiş ile birlikte dağıtım şirketleri bayilerindeki akaryakıt alım satım hareketlerini izlemek ve raporlamak, kayıt dışı ikmal ve satış tespit edilmesi halinde EPDK’yı derhal bilgilendirmekle yükümlüdürler.
30 Haziran 2011’e kadar tamamlanması gereken bu süreç kapsamında enerji firmaları gerek EPDK zorunluluğu gerekse istasyonlarının verimliliğini artırmak, katma değerli servislerle müşteri memnuniyetlerini artırmak üzere Online Otomasyon geçişlerine hız vermişlerdir.

EPDK’nın çıkarmış olduğu yasa gereği Online Otomasyon Projelerinin en önemli argümanı sağlıklı ve güvenli bir erişim altyapısıdır. İstasyonların dağılımları, erişim altyapıları nedeniyle uzak alan iletişim projelerinin en meşaketli ve özverili gerçekleştirildiği alanlardır.
Delta Akaryakıt Türkiye temsilcisi olduğu Gulf akaryakıt istasyonlarında yasal gereklilik ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile istasyonlarında otomasyon geçişini zamanından önce tamamlayan Lider Enerji firmalarından biri olmuştur.
Bu kadar zorlu bir ve kısıtlı, bir o kadar da sektörel düzenlemeler nedeniyle hareketli olan bir zamanda TURCom Teknoloji’nin çözümleriyle hızlı ve kesintisiz bir şekilde İstasyon WAN yapısını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Delta Akaryakıt Bilgi İşlem Müdürü Ömer ZEYBEK, “Proje başladığı anda TURCom Teknoloji ile çalışmaya karar verdikleri için bir kere daha ne kadar isabetli hareket ettiklerini ifade etti. Ömer ZEYBEK konu ile ilgli görüşlerini belirtirken ayrıca gerek tercih edilen ürünler, gerekse tercih edilen erişim topolojisi ile güvenli ve yüksek performanslı bir otomasyon erişim altyapısına sahip olduklarını ve merkezi internet hızımızı MetroEthernet ile sağlarken, Radyolink yedeklemesi ile karasal sorunlara karşı altyapımızı garantiye aldıklarını söyledi.

Ömer ZEYBEK son olarak “Gulf akaryakıt ve madeni yağları 2005 yılından beri akaryakıt ve madeni yağlar sektöründe her yıl hızla büyüyen markalardan biridir. Markanın sahip olduğu global Know how doğrultusunda bu hizmeti alırken TURCom’u tercih etmesi bizler için ayrı bir mutluluk kaynağıdır” dedi.
Yasal Zorunluluk ile başlayan ve çok büyük bütçelerle gerçekleştirilen Otomasyon projelerinde; kurulan erişim platformu üzerinden katma değerli projeler yapılmasını sağlayarak operasyonel verimlilik ve karlılık artışıyla bunu Akaryakıt firmaları için bir fırsata dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade eden TURCom Teknoloji Satış Destek ve Operasyon Grup Müdürü Aynur ATAN; “Kurulan WAN yapısının sağlıklı ve kesintisiz devamı çok daha önemlidir.
TURCom olarak müşterimizden aldığımız her kuruşun sonuna kadar karşılığını vermeye çalışarak hareket ediyoruz. Kurduğumuz yapıyı minimum kesinti yaşanacak şekilde dizayn edip,  7*24*365 gün izleme/yönetim/yerinde ve uzaktan destek hizmetlerimizle maximum SLA sağlıyoruz” dedi.