PETROTURK, Otomasyon Sistemi’ne Geçişi TURCom İle Tamamladı

PETROTURK, Otomasyon Sistemi’ne Geçişi TURCom İle Tamamladı

İçinde bulunduğumuz teknoloji ve bilgi çağına ayak uyduran firmalar arasında bulunan PETROTURK, otomasyon sistemine TURCom ile geçiş yaptı.

30 yılı aşkın süredir akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren PETROTURK, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarak, bayii sayısını sürekli artırıyor. Müşterilerine akaryakıt ürünlerinde sigortalı sevkiyat imkanı da sunan firma, tüm akaryakıt firmalarını kapsanan EPDK’nın çıkardığı yasayı TURCom Teknoloji ile uyguladı.

PETROTURK, sektördeki tüm firmaları ilgilendiren yasaya uygun olarak TURCom Teknoloji ile otomasyon sistemine kolayca geçti. Firmanın istasyonlarına TURCom Teknoloji’nin ürünlerinden Topex ürünlerinin konumlandırıldığını söyleyen PETROTURK Bilgi İşlem Müdürü Cihan ÖZ, “İstasyonlar ile online iletişim sağlanabilmesi için bu sektörde çok deneyimli ve saha tecrübesi yüksek teknik ekibine sahip TURCom’u tercih ettik. İletişim için birçok alternatif vardı ancak gerek bizlerin test’lerimizin sonuçları gerekse TURCom önerisiyle 3G üzerinden bağlantı kurmayı uygun gördük. Ürün olarak da hem başarılı bir ürün olması hem de TURCom kendi ürünü olması nedeniyle Topex 3G router tercih ettik. TURCom tecrübesiyle tüm kurulumlar problemsiz bir şekilde yapılarak sistem devreye alınmış oldu. Sistem altyapısının çalışması için gerekli olan sunucu ihtiyacı da TURCom tarafından IBM Server’lar kullanılarak karşılandı. Ayrıca network ihtiyacına yönelik kablo kirliliğine sebebiyet vermemek adına kablosuz iletişim için de Cisco ürünleri tercih edildi.

Proje hakkında TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Mahmut ATEŞCİ şunları ekledi; PETROTURK istasyonlarının Merkez ile online olarak 3G üzerinden ve özellikle kendi ürünümüz olan Topex kullanarak başarılı bir şekilde tamamlamakla bu sektördeki referanslarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk. Uzun zamandır birlikte çalıştığımız, bölge noktalarının iletişim hatlarına 7x24 destek verdiğimiz ve iyi bir Bilişim altyapısına sahip olan PETROTURK’ün network ağını biraz daha genişletmiş olduk. 

EPDK΄nın 6 Temmuz 2007 tarihinde çıkardığı yasa neleri kapsıyor; 
Resmi Gazete΄de yayınlanan Petrol Piyasasında Dağıtıcı Lisansı Sahiplerinin Bayi Denetim Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Kararın 4. maddesinin birinci fıkrasının b bendi uyarınca, dağıtım şirketleri istasyonlarında stok hareketleri ve akaryakıt alım satım işlemlerinin elektronik ortamda, günlük olarak izlenebilmesine yönelik bir istasyon otomasyon sistemi kurmak, merkez bağlantısı olan istasyon otomasyon sistemi ile bayilerindeki akaryakıt alım satım hareketlerini izlemek ve raporlamak, kayıt dışı ikmal ve satış tespit edilmesi halinde Kurumu derhal bilgilendirmekle yükümlü bulunmaktadırlar.