Toroslar Belediyesi’ne TURCom’dan Tam Teşekküllü Proje!

Toroslar Belediyesi’ne TURCom’dan Tam Teşekküllü Proje!

“Toroslar Belediyesi olarak, TURCom’la yapılan projemizin aşamaları ve sonucu beklediğimiz şekilde oldu. Altyapımız en uygun çözümlerle yenilendi.”
Toroslar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bülent TÜRE
Güleryüzlü hizmetle beraber mesleki eğitim kurslarından hiçbir eksiği bulunmayan spor komplekslerine kadar bir hizmeti Toros halkı ile buluşturan Toroslar Belediyesi, TURCom Teknoloji ile bilişim altyapısına iyileştirdi.
Toroslar’ın çekim merkezi haline gelebilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna;

“Yatırımcılarımızın İlçemize gelerek yatırım yapmaları hem kendileri hem de bizim için önemli. Toroslar’ın gelişimi için her projeye destek olmaya hazırız ve bunun içinde resmi kurum ve kuruluşlara arsa tahsisinde bulunuyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 500 bin metrekare arsa tahsisini de gerçekleştirdik.”

Yaz aylarında da çalışmalarının son hızla devam ettiğini vurgulayan TUNA, “2011 yılı içerisinde 23 bin ton asfalt kullanılacak, aynı zamanda kaldırım çalışmaları devam ediyor, yeşil alan miktarı her geçen gün artıyor, şimdiye kadar TORTEK (Toroslar Teknik Eğitim Kursları) ile 10 bin 500 kişiye eğitim verildi. Ayrıca 9. AB Projesi Mobil Kreş hayata geçirildi” dedi.

Toroslar Belediyesi, tüm birimleriyle online iletişimin keyfini yaşarken, iletişim altyapı güvenliğini de unutmadı. TURCom Teknoloji ile tüm altyapısına yönelik gerek duyduğu çözüm ve projeleri sorunsuz hayata geçiren Belediye, rahat bir nefes aldı.
Toroslar Belediye Bilgi İşlem Müdürü Bülent TÜRE, “TURCom Teknoloji ile başarılı projeler gerçekleştirdik. Projelere başlamadan önce TURCom ile tüm ihtiyaç ve sorunlarımız konusunda toplantılar yaparak, en uygun çözümleri belirledik. Bütün projeler problemsiz olarak, beklediğimiz sonuçları alarak, bitirildi.
Geniş bant internet ve data hizmeti olan metro Ethernet ile Toroslar Belediyesi’nin ana bina dışında olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Teknik Birimler, Evlendirme Memurluğu ve Yalınayak tahsilat merkezi online olarak haberleşip veri alış verişinde bulunabilecek. Bu sistemin oluşturduğu altyapı ile vatandaşlar, önümüzdeki süreçte bu hizmetten en üst seviyede yararlanabilecek.
Yeni sistemle; ücretsiz kablosuz internet hizmetinin verildiği Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi ve 3 Ocak Parkı’nda internete giren vatandaşların logları da 5651 sayılı yasa ile kayıt altına alınacak.
Toroslar halkına daha hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen Toroslar Belediyesi’nin TURCom ile hayata geçirdiği sistem belediyedeki internet hızını da 2 mb’ten 10 mb’e çıkardı.”

TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Mahmut ATEŞCİ de proje ile ilgili şunları belirtti;
“Öncelikle Belediye’ye bağlı 4 dış birimin merkez ile online iletişim altyapıları kuruldu.  Daha önce herhangi bir bağlantıları yoktu. Bu bağlantı ile Telekom’un iletişim altyapısını ve Cisco ürünleri tercih ederek online iletişime geçmiş oldular. Bütün noktalara İnternet hizmeti de tek noktadan sağlanmış oldu.

Destek ve Bakım İle Sorunsuz Bir Altyapı

Diğer bir projede, TURCom’un çözümleri arasında yer alan HBÜD (Hat Bakım Ürün Destek) anlaşması. Bu anlaşma ile 5 noktanın yıllık desteğini TURCom olarak tarafımızdan verilecek.

Güvenlik tarafında ise TRCroot ve Nod32 antivirüs ürünleri kullanıldı. Belediye’nin bütün İletişim altyapısının güvenliği ve 5651 yasa gereği loglarını TRCroot ürünümüz ile güvenlik altına aldık. Ayrıca, Belediye’ye bağlı 2 park alanında da halka ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandı. Bu noktada da yine TRCroot ürünümüzün Wifizone modülü ile misafir kullanıcıların da loglarının alınması sağlanmış oldu. İç taraftaki güvenlik için de NOD32 Antivirüs konumlandırıldı.

Proje Özeti

• Belediye merkezi ile diğer 4 biriminin online olarak haberleşip, veri alışverişi yapabilmesi,
• Bir yıl boyunca merkez de dahil olmak üzere, 4 birimdeki hatların ve ürünlerin desteği,
• Misafirler de dahil olmak üzere logları saklama,
• Altyapıyı güven altına alma.