İETT’nin Metrobüs ve Metrobüs Hatlarının İletişimini Kapsayan İhaleyi TURCom Aldı

İETT’nin Metrobüs ve Metrobüs Hatlarının İletişimini Kapsayan İhaleyi TURCom Aldı

“İETT olarak aldığımız sonuçtan sonra ihalemizi TURCom’a vermekten dolayı mutluyuz.”

İETT Proje Yöneticisi Abdullah DİZDAR

İstanbulluların çektiği trafik sorununa çare olabilmek için İETT tarafından hayata geçirilen metrobüs, hızlı ve konforlu bir yolculuk imkanı sunuyor. İstanbullulara daha da rahat bir yolculuk için görüntülü iletişim kurabilmek ve güvenlik amaçlı olarak kullanılmak üzere kurulan kamera sisteminin altyapısı için gerekli olan network ihalesini TURCom Teknoloji’nin kazanması üzerine, TURCom çözümleriyle tanışan İETT, sonuçtan oldukça memnun olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Projede, Zincirlikuyu-Avcılar hattı arasında hizmet veren metrobüsün fiber hat üzerinden her bir durak ile metrobüs içlerine hem bilgilendirme ekranları üzerinden data iletişimi hem de güvenlik kameraları kuruldu. Bu hizmetlerin de gelmesi ile artan ihtiyaç ve güncel teknolojilerin kazanımlarıyla network ürünlerine düşen görev daha da artığından daha önce kurulan bu yapı için güncelleme gerektirmeden en üst seviye ürünler tercih edildi. Yine kurumun ihtiyacı doğrultusunda TURCom Teknoloji’nin Gold Partnerı olduğu Cisco Systems ürünleri tercih edildi.

TURCom’un maliyet ve teknik açıdan en avantajlı projeyi sunmasından sonra network ekibi, İETT’nin teknik ekibiyle beraber yapmış olduğu başarılı çalışmalar sonrasında ihale teslim sürecinin çok daha öncesinde sorunsuz bir şekilde proje teslim edildi.

İETT Proje Yöneticisi Abdullah DİZDAR ise proje hakkında şunları söyledi;

TURCom Teknoloji Satış ve Pazarlama Grup Müdürü Gökhan ELMAS da, “İstanbul trafiğinin büyük bir yükünü taşıyan metrobüs hattında güncel teknolojiler kullanılarak İstanbullulara hizmet olarak geri dönen metrobüs projesinde altyapı anlamında TURCom Teknoloji olarak katkımızın olması, bizleri sevindirmiştir” dedi.