Orka Group, Sesli İletişimde de Bir Adım Önde!

Orka Group, Sesli İletişimde de Bir Adım Önde!

Orka Group, bünyesinde bulundurduğu Damat Tween ADV ve D’S Damat markaları ile farklı yaş gruplarına, seçenek ve beklentilere göre hazırladığı koleksiyonlarıyla en çok beğenilen moda öncüleri arasında yer alıyor. Son derece önemli olan sesli iletişim için tercihini TURCom Teknoloji’den yana kullanan Orka Group, proje ile hem iletişim kalitesini yükselti hem de güvenliğini sağlamış oldu. 

Orka olarak proje öncesinde ses iletişimini router üzerinden sağladıklarını söyleyen Orka Group Bilgi İşlem Sorumlusu Mustafa BOLUN, proje ile kaliteli ve maliyet avantajlı bir ses iletişimine geçtiklerini ve sonuçtan memnun olduklarını dile getirdi.

Orpa  Bilgi İşlem Sorumlusu Murat ŞEN de, proje öncesinde gateway üzerinden ses iletişimi kurduklarını, hatların da G.SHDSL ve frame relay üzerinde olduğunu aktardı.

Projenin aşamalarına değinen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Cengiz SEVEN ise, “Eski WAN yapısı ve ses iletişimi yine uzun zaman önce TURCom tarafından o günün en uygun teknolojilerine uygun olarak kurulmuştu ve uzun zamandır TURCom 7x24 bakım/destek kapsamında iletişim devam etmekteydi. Müşteri memnuniyeti ve daha uygun maliyetli yeni teknolojilere uygun olarak çözümlerimizi önerdik ve güven ve iyi niyet çerçevesinde devam ilişkimiz sayesinde kabul gördü. Projeye, öncelikle merkez noktasına MetroEthernet hat alınarak başlandı. Önerilen yeni firewall ile güvenlik tarafı çözülerek, tüm lokasyonlara ADSL hatlar tesis edildi. Son olarak da yine firewall ile merkeze VPN ile erişim sağlandı. Online bağlantı sağlandıktan sonra bütün lokasyonların ücretsiz görüşebilmesi için gerekli olan altyapı TURCom önerisi ve Orka araştırmaları sonrasında, TURCom’un Gold Partner olduğu Cisco IP Telefon altyapısına karar verildi. Merkez lokasyonuna yedekli olarak Cisco Call Manager sistemi ile 130 mağazaya Cisco IP telefonlar konumlandırılarak, ses iletişimi en iyi şekilde sağlanmış oldu.”