Başarı Öykülerimiz - Turcom

İDO

İDO'da İnternet Kesintisiz ve Güvenli


"TURCom Teknoloji'nin hayata geçirdiği projelerdeki tecrübesi sayesinde talep edilen hedeflerimize kusursuzca ulaşabildik."

Ersal ÖZ - BT Altyapı Sistemleri Yöneticisi

Tüvasaş TURCom Teknoloji ile yaptığı proje dâhilinde yepyeni bir sistem odasına kavuşmuş oldu.

Genel Bakış
İDO, TURCom'un kendi çözümü olan TRCwifiZone ile güvenli İnternet hizmetini tercih ediyor. İstanbul'un ulaşım sorununa deniz yoluyla bir alternatif geliştirmek amacıyla 1987 yılında kurulan İDO - İstanbul Deniz Otobüsleri, hali hazırda 35 terminali ve 53 gemisiyle 16 hatta hizmet veriyor. Misafirlerine hızlı, güvenli, konforlu bir yolculuk deneyimi vaad eden İDO, misafirlerinin yolculukları boyunca kesintisiz erişime sahip olmasını özellikle önemsiyor.

Çözüm:
TURCom Teknoloji Proje ve Satış Koordinatörü Aynur ATAN, İDO için gerçekleştirdikleri projeyi şu sözlerle aktardı;

"Proje kapsamında İDO deniz otobüslerinin wireless ağ hizmetini sağlarken yeni nesil ürünler kullandık. Ürünler, endüstriyel yapıda olmaları sayesinde uzun yıllar boyunca gemilerde zorlu ortam koşullarına dayanabilecek ve stabil çalışma performansını devam ettirebilecek niteliktedir. Ürünlerle kullanılan - dış ortam (4G) LTE antenleriyle, denizde seyir halindeyken maksimum sinyal gücü hedeflenmiş, bu sayede günümüz teknolojisi ve mevcut ortam koşulları göz önüne alındığında mümkün olan en stabil bağlantı sağlanmıştır.

Mobil routerlarda bulunan entegre çift (4G) LTE modem sayesinde aynı anda farklı operatörlerden iki farklı hat kullanılarak hem bağlantı hızı artırılmış, hem operatör kapsama alanları yedeklenmiş hem de toplam kota bazında artırım sağlanmıştır. Cihazlardaki GPS desteği ile gemilerin nerede oldukları yönetim sistemindeki harita üzerinde görüntülenebilmekte ve hangi konumda ne kadar kuvvetli sinyal alınabildiği raporlanabilmektedir. Bu gibi altyapı olanakları sayesinde, İDO deniz otobüsleri de yeni nesil teknolojiler tercih etmektedir. Bu çözümler genelde endüstriyel yapısı ve güvenilir performansa ek olarak, yüksek yönetim kabiliyetleri ile de ön plana çıkmaktadır.

Ürünlerin sahip olduğu yönetim yazılımları sayesinde, ister lokal sunucularınız üzerinden, isterseniz de bulut teknolojisi ile cihazları dilediğiniz yerden izleyebilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca gerçekleştirilen proje kapsamında İDO, İnternet erişim loglarının 5651 Yasasına uygun şekilde kayıt altına alınması için TURCom Teknoloji'nin kendi içinde geliştirdiği ürünleri, TRCroot ailesinde olan TRCwifiZone'u Bandırma ve Yalova araba vapuru hattında kullanmayı tercih etmiş ve TRCroot'un en son versiyonuna geçerek ürünün tüm özelliklerine sahip olmuştur.

Çözüm Bileşenleri

  • TRCroot - TRCwifiZone 5651 Logloma Çözümü
  • Wireles