Cornelia Diamond Golf Resort Hotel

CORNELIA DIAMOND GOLF RESORT HOTEL’İN TEKNOLOJİ ORTAĞI TURCom

“Daha önce de katma değerli hizmetlerinden son derece memnun kaldığımız TURCom Teknoloji’yi yine tercih ederek, bu yaz hizmete girecek Cornelia Diamond Golf Resort & SPA otelimizin bilişim altyapısını birlikte oluşturduk.”

Cornelia De Luxe Resort, Cornelia Golf Club ve Cornelia Diamond Golf Resort&SPA     Otel Bilgi İşlem Müdürü Kaan TUNÇ

Diler Holding’in iştiraklerinden olan ve bu yaz hizmete girecek Cornelia Diamond Golf Resort & SPA, ön planda tuttuğu müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutma politikasını izleyerek, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini her koşulda karşılayabilmek için gerekli tüm teknolojik altyapısı TURCom’la birlikte oluşturdu.

Cornelia Diamond Golf Resort & SPA otel Müşterilerini Ağırlamaya Hazır

Tüm çalışanlarıyla birlikte doğa ve çevreyi koruyarak, gıda güvenlik sistemi uygulaması ile hijyen şartlarını ön planda tutan Cornelia Diamond Golf Resort & SPA otel, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak, kendini sürekli geliştirmek ve yenilemek hedefiyle, bu yıldan itibaren faaliyetlerine başlayacak.

Nick Faldo tasarımı 27 delikli sahası ve David Leadbetter Golf Academy ile Golf turizminde aranılır marka haline gelmeyi hedefleyen tesis, kaliteli alt yapı ve hizmetler ile gelir düzeyi yüksek bir pazarı, yaz sezonuna kısıtlı kalmaksızın 12 ay süreyle ağırlayacak.

Neler Yapıldı?

Kısa bir süre önce Cornelia Golf Club’un iş ağı projesinin de gerçekleştiğini belirten Bilgi İşlem Müdürü Kaan TUNÇ, “Katma değerli hizmetlerinden son derece memnun kaldığımız TURCom Teknoloji’yi yine tercih ederek, bu yaz hizmete girecek Cornelia Diamond Golf Resort & SPA otelimizin bilişim altyapısı için gerekli olan kapsamı birlikte oluşturduk. Otelimizin altyapısında günümüz teknolojileri ve turizmin mevcut yapısını göz önünde bulundurarak, projedeki kapsamın netleştirilmesinden, projeye yönetimine, ürün ve hizmet belirlemeye, ardından da ürünlerin konumlandırılmasına kadar tüm aşamalarda TURCom’la birlikte yürüdük. Projedeki omurga kablolaması için kullanılan, fiber optik kablolar IDF'leri MDF'ye yüksek bant genişliği ile bağlandı. Kullanıcılar için data telefon ve interaktif yapısal kablolarının sonlandırılmalarında uluslar arası standartlara da uyuldu. Cat6 ve F/O testleri de standartlara uygun olarak OTDR ve UTP performans test cihazları ile uygun referanslar alınarak gerçekleştirildi. Aktif cihazlar ile iş ağı ve telekom mimarisi anahtar teslimi olarak sunuldu. Data, görüntü, internet ve ses iletişimi alt yapıları tümüyle inşa edildi. 6 haftalık bir çalışma ile pasif taraftaki çalışmalar tamamlandıktan sonra tüm aktif cihazlar TURCom tarafından konfigüre edilerek çalışır vaziyette, kullanımımıza sunuldu” dedi.

Hangi Ürünler Tercih Edildi?

Projede Local Area Network sistemi ve otomasyon sistemi için  kablolama markası olarak CAT6 AMP marka lzsh kablolar kullanıldı.Uçtan uca tüm kompanenetler AMP marka seçildi. Fiber optik tarafında da HCS ürünleri, HP backbone ve kenar switchler, aktif cihazlar, Ruckus kablosuz ürünleri, Alcatel santral ve dect telefon yapısı tercih edildi.

Nasıl Bir Yapı Oluşturuldu?

Fiber ve bakır kablolama mimarisi üzerinde otel uygulamaları, interaktif tv ve müşteri interneti 3 bağımsız network yapısı HP ürünleri ile projelendirilerek maksimum performans ve stabil yapı sağlandı” diyen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Koray KOCABALKAN “Bu yapı aynı zamanda olası yeni teknolojilere göre de genişletilebilir bir yapı olarak hazırlandı. Otelin her bir noktasına data ve internet erişimi altyapısı oluşturularak, 3 ayrı network yapısı ile sağlandı. Bunlara ek olarak tüm ortak alanlarda kablosuz internet hizmeti Ruckus ürünleri konumlandırıldı. Odalarda kablolu, ortak alanlarda da kablosuz Alcatel ürünleri ile ses hizmeti verilerek, tüm data ve ses hizmetleri, tesisin tümünde gerek kablolu gerekse kablosuz olarak konumlandırıldı. Sistem odası uluslararası standartlara uygun olarak dizayn edildi. Acil ve olağanüstü durum senaryoları planlanarak, insan ve sistem sağlığını tehdit edebilecek her tür öngörülebilir riskin önlemi alınarak ihtiyaca en uygun yapı kuruldu.

Proje Yönetimi
Proje’deki başarı unsurlarını sıralayan TURCom Teknoloji Özel Projeler Proje Yöneticisi Tarkan GÜLER ise şunları ilave etti;
“Cornelia Diamond Golf Resort & SPA otel’in projesini yürütürken uyguladığımız ve bize rehberlik eden en önemli 3 unsur üzerinde oldukça duruldu. Bunlar zaman, maliyet ve kalitedir. Bu unsurlar en iyi şekilde yönetilerek başarıya ulaşıldı.”