Aytemiz Petrol

Aytemiz Akaryakıt’ın da TURCom’a Güveni Tam!

“Son dönemdeki ihtiyaçlarımız için TURCom’la çalıştık. TURCom güvenimizi boşa çıkarmadı.”

Aytemiz Akaryakıt Bilgi İşlem Sorumlusu Tufan KIZILSU

Ana faaliyet konusu petrol, doğal gaz, sıvılaştırılmış petrol gazı gibi fosil yakıtlar olan Aytemiz  Akaryakıt, kurulduğu yıldan bu yana pazar payını hızla artıran şirketler arasında yer alıyor. Müşterilerine verdiği kaliteli hizmeti teknoloji ile destekleyen firma, TURCom’a güvenerek, bilişim altyapısını yeniledi.

TURCom Teknoloji’nin deneyimine ve çözümlerine güvendiğimiz için bu projeyi gerçekleştirdik diyen Aytemiz Akaryakıt Bilgi İşlem Sorumlusu Tufan KIZILSU, “Tüm Türkiye’de 210 bayimiz ve 11 ikmal noktamız ile bir depolama tesisimiz bulunuyor. 2010 yılı başından beri çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesinde teknolojinin de büyük bir payı var. Bu nedenle teknolojiyi takip edip, uygulamaya çalışıyoruz. Son dönemde oluşan çeşitli ihtiyaçlarımız için TURCom Teknoloji’yle çalışmaya karar verdik. Güvenimiz boşa çıkmadı” dedi.

TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Salih KEYGİR ise proje kapsamında yapılan çözümleri şöyle sıraladı;
IBM sunucular üzerine domain controller, exchange ve ERP sunucularının işletim sistemlerinin kurulumu ve optimizasyonları yapıldı. Firma bünyesindeki organizasyon şemasına göre active directory üzerinde OU yapıları, grouplar, ve userler oluşturuldu. Kullanıcıların gruplarına göre policyler yapılandırıldı. Exchange server üzerinde kullancılar için mailbox accountları açılıp gerekli kota ayarları yapıldı. Server ve client makinalarının koruması Symantec Endpoint Protection ile sağlandı. Symantec üzerinde kullanıcı PC’lerinin haftalık tarama ayarları gerçekleştirildi. Tüm sistemin yedeklemesi için Symantec backupexec ile günlük ve haftalık ve aylık olarak kurallar yazılarak sistem yedeklemesi yapıldı. Bunlar dışında server, switch, metroethernet, Microsoft lisans, firewall, storage de proje kapsamında verildi.”