BP

BP PETROLLERİ ve TURCom TEKNOLOJİ  İŞBİRLİĞİ

BP Petrolleri, İstasyon Projesi, Hosting ve Bakım Hizmetlerinde TURCom’u tercih etti…

Proje Öncesi

BP, istasyon erişimleriyle ilgili serverlarının, yedekleme ve network cihazlarının Telnet datacenterında host edilmesi, co-location ve bakım hizmetlerinin outsource edilmesinde, müşteri odaklı yaklaşımı, hızlı ve proaktif hizmet anlayışı nedeniyle TURCom’u tercih etti.

Proje Detayları

“OTP istasyon ve merkezi sistem iletişim hatları ve sunucu sistemi izleme, data yedekleme, hizmet, destek ve bakım konusunda artık teknoloji ortağımız diyebileceğimiz TURCom Teknoloji ile çalışmaya karar verdiğimizde alacağımız sonuçtan emindik” diyen BP Petrolleri Akaryakıt Proses Müdürü Tümay BÜYÜKASLAN, proje kapsamında yapılan çözümleri şöyle anlattı;

• “TURCom ile gerçekleştirdiğimiz istasyon projesinde serverlarımız, Telnet Telekom’un data centerında tutuluyor. Tüm istasyonlar bu serverlara bağlanıp, işlem yapıyor. Böylece hem istasyon hem de data centerda bulunan serverların, yazılımların, network cihazlarının bakımını ve güvenliğini TURCom üstlenmiş oldu. 
• 600 istasyonumuzda bulunan data hatları ve BP merkezi ile Telnet, bankalar, Turpak ve Turkcell arasındaki hatların bakım ve desteği HBÜD sözleşmesi kapsamında yine TURCom’a emanet edildi. 
• Telnet’te barındırılan serverların 7/24 periyodik olarak bakımı ve süreklilikleri sağlandı.
• Sistemin, izlenmesi, güvenliği ve yedeklerin alınması bir bütün olarak ele alınarak, gerçekleştirildi.”

BP’nin TURCom Teknoloji’yi tercih etmesindeki en büyük nedenin kendileri için uygun ve güvenilir çözümleri hızlı sunması olduğunu söyleyen TURCom Teknoloji Satış Müdürü Yasemin KARSLIOĞLU “BP istasyon networkünün sağlanmasının yanı sıra, SLA anlaşması kapsamında merkez ve 600 istasyondaki tüm donanımlarının merkezi olarak yönetilebilmesi, monitör edilebilmesi ve raporlanması bütünleşik BT yönetim sistemi olan TRCmon@udit ile sağlandı” diye belirtti.

Proje Sonrası

BP Petrolleri istasyon ve merkez hatlarının, bağlantılı serverlarının, yedekleme, security ve network cihazlarının ve tüm sistemin yönetimi ve bakım hizmetlerini TURCom Teknoloji’den alıp, güvenli ve kesintisiz bir çalışma ile sistemin sürekliliğini sağlıyor.