TEB

TÜRK EKONOMİ BANKASI, ŞUBELERİNİN ALTYAPISININ REVİZESİNDE TURCom’la ÇALIŞTI

Türk bankacılık sektörünün saygın kurumları arasında yer alan Türk Ekonomi Bankası (TEB), şubelerinin network’ünü TURCom Teknoloji ile yeniledi.

Kurulduğu yıldan bu yana istikrarlı büyümesini, faaliyet alanlarını, ürün ve hizmetlerini geliştirerek, günümüze kadar gelen TEB’in de bilişim ve telekomünikasyon alanındaki tercihlerinden biri de,  diğer sektördeki firmalar gibi TURCom Teknoloji oldu.

Projesi Öncesi

Projede, bankanın toplam 334 şubesinin, 100 şubesinde yapılacak revizyon öncesinde, ana hat olarak noktadan noktaya G.SHDSL data hattı, yedek hat olarak da Leased Line data hattı vardı.

Projenin İşleyişi

Yedek hat olan Leased Line data hatları iptal edilerek, G.SHDSL data hattın yedeği olarak, noktadan noktaya ADSL data hattı alındı. Şubelerde mevcut olan Cisco 2600 serisi eski model routerlar, Cisco 2800 serisi routerler ile değiştirildi. Şubelerde 3.yedek hat, dial-up kullanıldı.

Projeden sorumlu TEB Network Yönetmeni  Hızır KÖSEOĞLU tarafından  yapılan check-list ve proje planları ile proje hatasız ve hızlı bir şekilde tamamlandı.

Hızır KÖSEOĞLU; Projenin saha kurulumlarını üstlenen, hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımıyla TURCom Teknoloji ile beraber projeyi çok kısa sürede ve hatasız olarak sonuçlandırdıklarını  belirtti.

Proje ile ilgili TURCom Satış Grup Müdürü Hakan Şenses ise, “Projeye aylar öncesinden en ince ayrıntısına kadar  TEB’in  teknik kadrosuyla planlanarak başlandı. Daha önceki projelerde olduğu üzere bu projede de TEB ile birlikte yapılan planlı ve sıkı çalışma bizi iyi sonuçlara  ulaştırdı.

Proje Sonucu ve Avantajları

Projede tüm ekipmanlar Banka’nın IT standartlarına  uygun şekilde aynı model  seçildi. Bu proje ile tüm şubeler de standart data hattı, network donanımı ve software yapı oluşturuldu.

TEB Network Yönetimini, desteklediğimiz  bu yaklaşımlarıyla; yedek parça, destek ve maliyet avantajı sağlamış oldu.  Ayrıca data hatlarındaki revizyon ile  birlikte aylık data hat maliyetlerinde  tasarruf ve kapasite artırımı sağlandı.