BP Gaz

BP GAZ, IT PROJELERİNE YİNE TURCom’la DEVAM DEDİ

“TURCom Teknoloji ile bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerin sonunda istediğimiz sonucu aldık. IT altyapımızda doğan yeni ihtiyaçlarımız için yine TURCom Teknoloji’yi tercih ettik.”
BP Gaz Bilgi İşlem Müdürü Veli AKMAN
TURCom Teknoloji ile IT altyapısında düzenlemeler yapan BP Gaz, Türkiye’ye temiz enerji vermeye devam ediyor.
100 yıllık tecrübeye sahip dünyanın en büyük petrol firmalarından biri olan BP’nin bir markası olan ve Türkiye ile birlikte 14 Avrupa ülkesinde LPG üretim, satış ve pazarlaması alanlarında faaliyet gösteren BP Gaz; Türkiye’deki faaliyetlerine 1997 yılında, o dönemde %2,5 pazar payına sahip olan Deltagaz ve Petgaz/Alevgaz markalarını satın alarak girmiş, özellikle altyapı konusunda yaptığı yatırımların ardından, 2003 yılında Ocakgaz, Tekgaz ve OtoOcakgaz markalarını da bünyesine katarak pazar payını 2008 yılı sonu itibariyle yaklaşık %6 düzeyine çıkarmıştır.
IT altyapısında TURCom Teknoloji ile gerçekleştirdiği projelerden istediği sonuçları alan BP Gaz, yine TURCom’u seçerek,  aylık giderlerinden tasarruf ederken, ODM’ni yeniledi ve TRCroot ile de log kayıtlarını saklamaya başladı.
“TURCom Teknoloji ile bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerin sonunda istediğimiz sonucu aldık. IT altyapımızda doğan yeni ihtiyaçlarımız için yine TURCom Teknoloji’yi tercih ettik” diyen BP Gaz Bilgi İşlem Müdürü Veli AKMAN, “Öncelikle WAN projesi kapsamında var olan hatlarımız G.SHDSL’e çevrilerek Telnet Telekom adına alındı ve merkezimizde 5 mbps N-N ME (MetroEthernet)’te sonlandırıldı. Ayrıca internet için de 15 mbps ME internet alındı. Proje kapsamında hem hatlarımızın hem de network cihazlarımızın bakımını da Telnet Telekom üstlendi.”
WAN projesinden sonra ODM (Olağanüstü Durum Merkezi)için de düzenlemeler yapıldığını belirten AKMAN, ODM’de kullanılmak üzere “IBM marka server, router ve firewall ürünleri konumlandırılarak, kurulumları yapıldı. ODM ile merkezimiz arasına da hat alındı ve serverlara replikasyon yazılımının kurulumu gerçekleştirilerek, oluşabilecek herhangi kötü duruma karşılık kesintisizlik sağlandı.”
TURCom Teknoloji’nin Linux tabanlı ürünü TRCroot’la da kullanıcılarının internet erişimlerini kontrol altına alan BP Gaz, böylece TURCom Teknoloji ile IT altyapısını yine istediği duruma getirdi.


Garp Linyitleri İşletmesi, Merkez Binalarının Güvenlik Sistemini Kurdu

“Tavşanlı idari binamızın çeşitli noktalarına 6 adet sabit kamera ile güvenlik izleme sisteminin kurulumunu TURCom Teknoloji ile yaptık.”

Garp Linyitleri İşletmesi Bilgi İşlem Müdürü Abdullah ÇELİK

Güvenlik sistemini TURCom Teknoloji’yle kuran Garp Linyitleri İşletmesi, merkez binalarının tüm giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Devletin enerji ve yakıt politikasına uygun olarak linyit hammaddesini değerlendirerek, ülkemizin linyit ihtiyacımızı karşılayan, ekonomiye katkıda bulunan Garp Linyitleri İşletmesi, merkez binalarının güvenlik sistemini TURCom Teknoloji’yle kurdu.

Yapılan proje hakkında bilgi veren Garp Linyitleri İşletmesi Bilgi İşlem Müdürü Abdullah ÇELİK şunları söyledi;

“Tavşanlı idari binamızın çeşitli noktalarına 6 adet sabit kamera ile güvenlik izleme sisteminin kurulumunu TURCom Teknoloji ile yaptık. Proje kapsamında yapılanlar

• Ana bina ve ek bina giriş kapılarına, giriş-çıkış yapanların tanınmasına imkan verecek şekilde dış ortamda çalışmaya uygun, 2 adet sabit kamera yerleştirildi.
• Müdüriyet katına merdiven ve koridoru uygun açı ile görecek şekilde 1 adet gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera yerleştirildi.
• Muhaberat servisi, gelen evrak odasına giriş-çıkışları kontrol edecek şekilde, görüntü ile beraber sesi de kaydedebilen 1 adet gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera yerleştirildi.
• İhale odasına, odanın tümünü görecek şekilde, 1 adet görüntü ile beraber sesi de kaydedebilen gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera konumlandırıldı.
• Bilgi işlem servisi sistem odası giriş ve çıkışlarını kontrol etmek amacıyla; kapı girişini görecek şekilde 1 adet gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera yerleştirildi.
• Kamera izleme sistemi ve kayıt cihazı bilgi işlem uzmanlığı sistem odasına yerleştirildi. Kayıt cihazına bir adet ana monitör bir adet spot monitör ve bir adet de VGA monitörü bağlanarak aynı anda 3(üç) ekranda kamera görüntülerinin izlenebilmesi sağlandı. Ana monitörlerde bölünmüş görüntüler izlenirken, spot ve VGA çıkışında istenen kamera görüntüleri alındı. Samsung marka kameralar, Estap marka kabinet ve HP marka server kullanıldı.”

2 yıllık ürün garantisinin de verildiğini aktaran TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Ümmühan KAHRAMAN da, proje sonunda kurumun, güvenliğini oluşturarak, istediği kamera görüntülerine de hemen ulaşabildiğini söyledi.