Tarihi Büyük Balıklı Han - Morgans Hotels

Tarihi Büyük Balıklı Han, Morgans Hotels'e Dönüşümü ile Misafirlerini Bekliyor...

Nesa Turizm CEO'su İsmail Ekşioğlu'nun, Şehir Otelciliğine yatırım yapmak üzere aldığı karar üzerine, araştırmaları sonucu 1800'lü yıllarda Karaköy'ün önemli ticaret merkezi olan tarihi Büyük Balıklı Han'ın restore edilip, konuklarını tarihi bir ortamda ağırlamak istemesi ile süreç başladı. Restorasyonu başlayan tarihi yapı için Morgans Hotels Zinciri ile el sıkışılması sonrası, entegre çözüm ve hizmet anlayışı ve bilişim altyapısı projesinin gerçekleştirilmesi için de TURCom Teknoloji'nin deneyimli ekibine güvenerek, proje emin ellere teslim edildi.

Genel Bakış: Tarihi Büyük Balıklı Han'ın otele dönüştürülmesi kapsamında, yapısal kablolaması, sistem odası, IP TV yapısı, tüm network altyapısı, Hot Spot uygulaması ve otel telefonları projelendirilip yapılandırıldı.

Çözüm: TURCom Proje Grubu (Post Sales) Müdürü Serdar Ayaz: "Büyük Balıklı Han' ın otele dönüştürülmesi projesinde otelin tüm yapısal kablolama altyapısı, IP kamera altyapısı, sistem odası için hassas kontrollü klima, Novec 1230 söndürme sistemi, sistem odası uzaktan izleme ve şifreli geçiş konumlandırılıp, UPS kurulumları gerçekleştirildi" dedi.

TURCom Satış Yöneticisi Aydın Doğan ise: "Tarihi bir yapı olması ve renovasyon çerçevesinde dikkatli ve uzun çalışmalar gerektirmesi bize ayrı bir keyif vermiştir. Tarihi bina projeleri, ayrı bir uzmanlık ve deneyim gerektirmektedir. Proje başlamadan önce komple "Otel Teknoloji Danışmanlığı" ile başladığımız yapı, sonrasında uygulama çözüm ortaklığına dönüşmüştür. Morgans Hotels'in de standartları göz önünde bulundurularak, gerek ihtiyaçlar gerekse öneriler çerçevesinde network altyapısı için gerekli olan switchler, hem iç kullanım hem de misafirlerin internet erişimi için kablosuz erişim altyapısı, oda ve genel alanlarda kullanılacak olan IPTV ve Digital Signage çözümü yapısı, oteller için özel üretilen antibakteriyel telefonlar konumlandırıldı. 5651 sayılı yasaya uygunluk çerçevesinde kablosuz erişimin TURCom Teknoloji çözümü olan hot spot uygulaması olarak TRCroot konumlandırıldı. Ayrıca danışmanlık hizmeti tarafımızdan verildi" dedi.

Nesa Turizm Proje Müdürü ve Proje Mimarı Renan Altan: "Tarihi bir bina olan Büyük Balıklı Han'ın ilk hali ile şimdiki halini kıyasladığımızda kısa sürede çok fazla iş yapmış olduğumuzu görüyorum. Zor ama keyifli bir projeyi tamamlamış olduk. Bu süreçte yanımızda olan TURCom Teknoloji'ye teşekkür ederim."

Morgans Hotels Bilgi İşlem Müdürü Tolga Battal: "Tarihi bir binanın otele dönüşümü projesinde, TURCom Teknoloji'nin tecrübesi ile başarılı bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Sadece otel değil aynı zamanda konsept restaurantı ile konuklarına hizmet vermeye başlayan otelimizde tarihi doku ile teknolojiyi birleştirmiş olduk."

Avantaj: Otelin tarihi dokusuna zarar verilmeden gerçekleştirilen projede Büyük Morgan's Hotels kusursuz bilişim altyapısına sahip oldu.

Çözüm Bileşenleri

- IP Kamera Altyapısı
- Yapısal Kablolama Altyapısı
- Novec 1230 Söndürme Sistemi
- Hassas Kontrollü Klima
- Şifreli Geçiş
- UPS
- IP TV
- TRCroot
- Telefonlar
- Access Point
- Switch