Wyndham İstanbul Petek Hotel

Wyndham İstanbul Petek Sistem Odasını TURCom Teknoloji ile Yaptı

"Proje bazında bakıldığında bu denli büyük bir yapının hayata geçmesinde her firmanın başarı ile projeyi sonlandırması mümkün değildir. Bilişim sektöründe böyle bir yükün altından kalkabilecek firmaların arasında TURCom, gerek proje yönetimi gerekse proje sonrası destek açısından çalışmaya karar vermemde etken oldu."

Wyndham İstanbul Petek Hotel Bilgi İşlem Müdürü
Serkan KÖKYEM

Wyndham, 7380 oteli ile dünyanın en büyük otel zinciri olarak sektörde bulunmaktadır. Türkiye’de ilk olarak anlaşma sağlanmış ve açılışına başlanmış Wyndham İstanbul Petek Hotel bu zincire dahil kalite ve misafir memnuniyeti ile kısa zamanda yol çok kat ederek adından bahsedilir ve marka bilinirliği artmış bir otel haline gelmiştir.

Wyndham İstanbul Petek Hotel Bilgi İşlem Müdürü Serkan KÖKYEM proje hakkında: "Sistem odası şantiye halinden alınarak projelendirildi bu safhada sistem odası alt yapı gereksinimleri kullanılacak ürünlerin teknik yapısı ve çalışma şartları göz önünde tutularak detaylı bir çalışma yapıldı. Karşılaşılan mimari ve şantiye kaynaklı sorunlar ele alınarak hızlı şekilde çözümler üretildi. Yükseltilmiş döşeme, anti statik kaplamalardan başlanarak öncelikle zeminin günümüz sistem odalarının gerektirdiği standartlarda olması sağlandı. Sonrasında sistemler için gerekli UPS enerjisi için çalışılmaya başlandı. Otel UPS sistemi haricinde Sistem odasına ait 30Kva gücünde ek bir UPS ile enerji kesintilerine karşı çıkacak problemler minimize edildi. Sistem odası içerisindeki enerji ve data hatlarının farklı güzergahlardan gelmesi sağlanarak parazitlerin de önüne geçmiş olduk. Yangın söndürme sistemi için ise FM200 kullandık. Bu sistem yedekli çalışan Hiros sistemi ile entegre ederek her ihtimale karşı otel otomasyon sistemi ile de haberleşmesini sağladık. Kısacası tabandan tavana kadar tüm sistem odası oya gibi işlendi. Kablo sonlandırma konusunda ise birçok yerde kullanılmayan her sistem için farklı renklerde patch kablolar ile yapıyı oluşturduk. Her sistem VLAN yapısı olmadan kendine ait bir OM3 fiber alt yapı üzerinden 10Gbit hızlara çok rahat çıkabiliyor. Network tarafında Cisco ailesi ürünler kullanmamızın faydasını otel açılışı sonrasında istediğimiz esneklik ve hızlarda hareket etmemizle görüyoruz. Açılış öncesi yaptığımız testlerde farklı bir sistem üzerinde 24 saatte transfer edilen datanın bizim network yapımız üzerinden 4 saatte aktarımını başardık. Bu da alt yapının tüm sistemler üzerindeki etkisini çok net şekilde açıklamaktadır. Turizm sektöründe ilk kural misafir memnuniyetidir. Bizim açımızdan ise misafirlerin memnun olması için en kısa sürede tüm işlemlerinin yapılması, hızlı bir şekilde internete ulaşmaları ve kendilerini rahat bir ortamda hissetmeye başlamaları demektir. Tüm bu saymış olduğum kalitenin sağlanması alt yapınızın sağlam, hızlı ve sorunsuz olması ve TURCom gibi sektörde lider bir ekip arkadaşı ile başarılabilir, yaklaşık 2 yıl içerisinde şantiyeden açılışa tüm projenin yönetilmesi ve devreye alınmasında yardımcım Cihan ÜNAL ve TURCom ekibi ile birlikte güzel bir iş çıkarttığımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Projede kullanılan ürünler üzerinde hem temin hem de fiyat konusunda büyük avantajlar sağladı. Şantiye aşamasında dahi işleyişimizin durmaması için geçici telefon santrali vs. gibi konularda iş yükü hafifletildi ve tüm sistemin devreye alınması yaklaşık olarak 1 yıl kadar sürdü.