İzgaz

İZGAZ GDF SUEZ'in Network'ü Artık Daha Hızlı

"Networkümüzün performansını TURCom'un özverili çalışmaları ile yükselttik. TURCom Teknoloji ile işbirliği yapmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz."

İZGAZ GDF SUEZ Bilgi İşlem Müdürü Mustafa BALCI

İZGAZ GDF SUEZ, TURCom'la iç networkünü daha performanslı duruma getirdi.

Türkiye sanayisine yüksek oranda doğalgaz arz eden dağıtım şirketi İZGAZ GDF SUEZ, lisans sınırları dahilinde tüm müşterilerine sosyal ve hukuki sorumluluklarının bilincinde, çevreye saygılı, insan odaklı, güvenli, kaliteli ve sürekli doğalgaz hizmeti sunuyor. İZGAZ GDF SUEZ, TURCom Teknoloji ile yaptığı projeyle iç networkünün hızını yükselterek, sistem ve altyapı kaynaklarının verimliliğini arttırdı.

İZGAZ GDF SUEZ, "Ayrıca TURCom Teknoloji ile yaptığımız proje ile bağlantı performansını ve güvenliğini geliştirdik" dedi.

Yapılan bu projenin, İZGAZ GDF SUEZ açısından bir ilk olduğunun altını çizen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Gülay SEYYAR, "İZGAZ GDF SUEZ network hızı için ilk defa bir firma ile el sıkıştı. TURCom olarak biz de İZGAZ GDF SUEZ'i hayal kırıklığına uğratmadık. Projenin süreçleri uzun ve detaylı olmasına rağmen, başarıyla tamamladık" şeklinde konuştu.

Projede kullanılan ürün ve çözümlere değinen TURCom Teknoloji Network ve Proje Yöneticisi Güner KUŞ, "Yerel Ağ networklerinde omurga switch olarak 2 adet stack yapıda Cisco 3750 L3 switch, kenar uçlarda Cisco 2960S switch'ler kullanıldı. Yerel ağı kullanıcılarının authentication'u için de sanal bir sunucuya Cisco ACS Secure Access Server kuruldu ve mevcut Windows Active Directory ile entegre edildi" diye konuştu.

Projede kullanılan ürünlerden sonra projenin aşamaları hakkında bilgi veren KUŞ,"

Bu proje için Windows System ve Network gruplarından oluşturulan iki kişilik bir ekip projeye, müşteri tarafında yapılan bir keşif ile başladı. Mevcut yapı incelenip gereksinimler ve eksiklikler çıkartıldı. İZGAZ'ın yapısına en uygun ve ekonomik çözüm seçildi. Gerekli VLAN'lar belirlenip IP Blokları atandı. İş adımları belirlenip, İZGAZ ile mutabık kalındıktan sonra uygulamaya geçildi. Yeni yapıya uyum sağlanması için mevcut Firewall, Anti Spam, Anti Virus ve IDP/IPS yapısı yeni IP bloklarına geçirildi. DMZ Sunucu IP bloğu aynı bırakıldı. Network'teki switch portlarına 802.1X ayarları yapıldı. Dinamik VLAN yapısı oluşturuldu. Sanal bir sunucuya Windows 2003 server kurulup üzerine Cisco Secure Access Server 4.2 konumlandırıldı. Cisco ACS mevcut Active Directory ile entegre edildi ve yerel ağ kullanıcılarının domain şifrelerini kullanarak network'e erişimleri sağlandı. Domain'de olmayan IP Printer, IP kamera ve benzer diğer cihazlar bu yapının dışında tutularak VLAN atamaları statik yapıldı. Kurulan sistem misafir kullanıcılarını ayrı bir Misafir VLAN'ına atayarak otomatik olarak IP adresi verip iç kaynaklara erişmeden İnternet çıkışları sağlandı" dedi.

Network ve sistemi sadece dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumak yanlış olur" diyen KUŞ, "Bazen asıl tehlike içeriden gelebilir. Bu yüzden işletmelerin hızla 802.1x ve NAC( Network Admission Control) teknolojilerini uygulamaları gerekmektedir. Veri güvenliğine buradan başlanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.