Diler Holding

Diler Holding, Realtech İle Sorunlardan Anında Haberdar!

"TURCom Teknoloji'yi 2007 yılından bu yana gerek daha önce beraber yürüttüğümüz projelerimizden gerekse Diler Yatırım Bankası tarafında yapılan projelerden dolayı çok iyi tanıyor, ürün ve çözümlerine güveniyoruz."

Diler Holding Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Ali BÜYÜKİMDAT

TURCom Teknoloji ile 2007 yılından bu yana başarılı projelere imza atan Diler Holding, TURCom'un çözümleriyle çağımızın gereklerine uygun olarak altyapısının revizyonunu gerçekleştirmeye devam ediyor.

Son olarak Realtech ürünü için TURCom'la el sıkıştıklarını belirten Diler Holding Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Ali BÜYÜKİMDAT, "TURCom Teknoloji'yi 2007 yılından bu yana gerek daha önce beraber yürüttüğümüz projelerimizden gerekse Diler Yatırım Bankası tarafında yapılan projelerden dolayı çok iyi tanıyor, ürün ve çözümlerine güveniyoruz. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan lokasyonlarımız arasında varolan data bağlantılarımızı ve server'larımızı takip etmek istiyorduk. Bu isteklerimize uygun çözümleri araştırdığımızda, Diler Yatırım Bankası'nda da kullanılan Realtech ürününün en uygun ürün olduğuna karar verdik ve TURCom Teknoloji ile anlaştık" dedi. Realtech ile data bağlantıları arasında ya da server'larda oluşan hatalardan anında gelen uyarı ya da otomatik mail yolu ile haberdar olan Diler Holding, böylece iş süreçlerini de verimini artırdı.

Projenin Detayları

Merkez ve lokasyonlar arasındaki bağlantıların kontrol altına alınması
Server'ların sürekli takibi.

Realtech Nedir?

Ağ yapısının yüksek uygunluk standartlarında çalışması için bütün bileşenlerinin her gün, 24 saat boyunca izlenmesi gerekmektedir. Günlük işlerini verimli ve düşük maliyetli bir şekilde yürütebilmek için sistem yöneticileri bütün ağ yapısına hakim olmalıdırlar. Bütün ağ aygıtlarınızı ve bağlantılarını gerçek zamanlı tanımlayan, ağ servislerinin performans ve erişilebilirliğini ölçen ve yöneten bir yazılımdır. Kullanıcı dostu ve etkin olan bu yazılım, çoklu ağ sağlayıcılar için benzersiz bir çözümdür.

1949 yılında kurulan Diler Holding, kendi bünyesinde barınan yan kuruluşları ile birlikte, aktif olarak çelik üretimi (karbon ve alaşımlı), dış ticaret, enerji, deniz nakliyesi, liman işletmeciliği, madencilik, banka ve turizm alanlarında faaliyet göstermektedir.

- Bizim bölgelerle olan data bağlantılarımız vardı,hem bu hatları takip edebilmek hem uzak lokasyon da bir sorun olduğu zaman bundan haberdar olabilmek,hem server'lar üzerinde bizim için önemli olan servislerin durup durmadığını kontrol etmek için yazılım arayışımız vardı.Birkaç ürünle incelememiz oldu,sonra real tect de karar verdik, bu şekilde oldu.

- Bunda etken fiyat mıydı ,yoksa ekstra özelliği mi vardı real tect'in ?

- Fiyattan çok,bizim için özelliklerinin yeterli olduğunu düşündük, hem de burada referans olarak da, Diler Yatırım Bankası,bizim bankada da kullanıldığı için oradan arkadaşlarla görüşüp fikir alma şansımız oldu.Onların tavsiyesi de etkili oldu.

- Turcom dan memnun musunuz genel anlamda ? İş süreçlerimiz olsun ,teklif vermeler olsun ?

- 2007 den bu yana çoğu projeyi Turcom'la yaptık.Memnunduk ve o yüzden devam ettik. Son bu projeyi de,bir ay oldu zaten, iyi bir projeydi, zaten Turcom'la yaptık.

- Yeni projeler var mı ?

- Şuan sistem odası projemiz var.Aslında 6-7 aydır gündem de olan bir proje.Biraz fiyat yüksek olduğu için bizim burada onaylanmadı.Turcom'un verdiği bir teklif vardı bize.Hem switch'lerin yenilenmesi ,hem de data center'ın yenilenmesi baya kapsamlı bir proje.Onun için biz onay bekliyoruz şuan.

- Başka eklemek istediğiniz bir şey var mı projeyle ilgili ?

- Aslında bu projeyi daha yeni yaptık,daha tam yapıyı da oturtmadık daha henüz.Şuan çalışıyor ama üstünden geçip de tekrar bir değerlendirme yapacağız.İlk yapılan ayarlamalar bazen tam yerinde olmayabiliyor,gereksiz bazı şeyleri alarm set etmiş oluyorsunuz , çok fazla mail ,uyarı geliyor size ,onlara gerekli olmayabiliyor zamanla algılayıp,şunları çıkaralım yada şunları ekleyelim diyebiliriz.Oda biraz deneyim kazandıktan sonra oluyor.