Büyük Çekmece Devlet Hastanesi

BÜYÜKÇEKMECE DEVLET HASTANESİ 2 BİNASI ARASINDAKİ BAĞLANTIYI TURCom ARACILIĞIYLA SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE KURDU

“Uzun zamandır çeşitli işağı (network) projelerimizde birlikte çalıştığımız ve memnun kaldığımız TURCom Teknoloji’yle yine 2 binamız arasındaki hızlı kablosuz bağlantıyı kurmak için çalıştık ve sağlıklı çalışan güzel bir bir proje gerçekleştirdik.”

Büyükçekmece Hastane Müdürü Aydın BAŞOĞLU

Büyükçekmece Devlet Hastanesi, 2 ayrı çalışma binasının kablosuz haberleşme altyapısını TURCom ile kurdu.

Geçtiğimiz yıllarda TURCom Teknoloji aracılığıyla, semt polikliniklerini, G.SHDSL teknolojisinin uygulanmasıyla merkez bina ile bağlantısını kuran Hastane, yine TURCom’u seçerek, G.SHDSL hattına yedekleme ve daha hızlı bağlantısını kablosuz teknoloji ile sağladı.
 
Hastane’nin sahilde bulunan binası ile diğer binası arasında noktadan noktaya kablosuz köprü bağlantısı kurulduğunu söyleyen Büyükçekmece Devlet Hastanesi Müdürü Aydın BAŞOĞLU, “Uzun zamandır çeşitli işağı (network) projelerimizde birlikte çalıştığımız ve memnun kaldığımız TURCom Teknoloji’yle yine 2 binamız arasındaki hızlı kablosuz bağlantıyı kurmak için çalıştık ve sağlıklı çalışan güzel bir bir proje gerçekleştirdik.”

Proje Detayları

Yapılan keşifler sonucu iki bina birbirini görmediği için, arada bulunan yüksek katlı bir iş merkezinin çatısının aktarma yeri olarak seçildiğini ve iletişimin aktarmayla sağlanması nedeniyle, 2 adet linkin tesis edildiğini vurgulayan BAŞOĞLU, “Bu linklerde Ceragon marka kablosuz köprü cihazları konumlandırıldı. Mevcut çalışmada 20mb üzerinde net çalışma band genişliği elde edildi. Bu proje kapsamında yüksek hızlı bağlantı olduğu için her iki binadaki telefon santralleri de birbirine bağlanarak telefon erişilebilirliği konusunda da kolaylık sağlandı. Böylece iki hastane binası arasında yapılan dahili telefon görüşmeleri de ücretsiz olarak yapılıyor. VoIP teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen bu aşamalarda Quintum marka VoIP gateway cihazları kullanıldı. Her iki binada dış ortam anten üniteleri bina çatılarına güvenli bir şekilde monte edilerek, data ve elektrik kablolama işleri de TURCom tarafından gerçekleştirildi” şeklinde açıklamada bulundu.

Daha Hızlı ve Daha İyi Hizmet

Asıl amacı Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin otomasyon yazılımının kesintisiz ve hızlı çalışması olan proje ile hastalar artık daha çabuk ve daha iyi hizmet olanağına kavuştular.